Lufthansas nya färgdesign

Lufthansanydesign
Lufthansa Boeing 747-8 i den nya färgdesignen som presenteras 7 februari. (Foto: Lufthansa)

Lufthansa kommer att presentera sin nya färgdesign på bolagets flygplanen 7 februari. Men redan nu har bilder läckt och en twitterhälsning visat hur det tyska flygbolagets flygplan kommer att se ut i framtiden.

Lufthansa har redan presenterat sin nya färgdesign i ett internt meddelande till bolagets anställda. Därifrån har bilder läckt ut på en Boeing 747 i en ny Lufthansa-målning. På den nya designen har det gula försvunnit och blått samt vitt dominerar. Dessutom har kampanjen #LufthansaBlue startats vilket indikerar ytterligare på att designen går mot blått.

Dessutom har Lufthansas systerbolag Austrian Airlines lagt ut ett Twitterinlägg där man konstaterar att Austrian är röda och Lufthansa är blåa, samt gratulerar Lufthansa till den nya designen med en bild på den nya målningen.

Den 7 februari kommer Lufthansa officiellt att presentera sin nya färgdesign vid två stora event i Frankfurt och München, dock har den största spänningen redan försvunnit. Troligtvis kommer det att finnas en Boeing 747-8 i den nya målningen vid presentationen då individen D-ABYA befunnit sig på Fiumicino-flygplatsen utanför Rom sedan 12 januari hos Aerospace Coatings som målar om flygplan. D-ABYA flög i fredags från Rom till Frankfurt där det landade klockan 06.00 och drogs direkt in i en hangar.

Att måla om hela Lufthansas flygplansflotta är dock ett stort projekt. Koncernchefen Carsten Spohr har i internmeddelandet berättat att det kommer ta åtta år från att det första flygplanet till det sista har fått den nya målning. Vid slutet av 2018 kommer 40 stycken flygplan att vara ommålade av totalt 330 flygplan som ska få den nya designen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.