Primera ställer in långlinje innan den startat

Logan_Airport_aerial_view
Boston Logan Internationel Airport tappar en Primera-linje redan innan den första flygningen. (Foto: David Wilson)

En av Primeras nya långlinjer till USA läggs ned redan innan den hunnit börja. Det är en av linjerna från Storbritannien till Boston som nu har försvunnit från bokningssystemet hos Primera.

Att starta en hel rad med nya långlinjer på en gång innebär oftast att det är någon linje som inte svarar upp till flygbolagets förväntningar och man lägger ned linjen. Så är troligtvis fallet med Primera Air då man nu har tagit bort flyglinjen Birmingham-Boston ur bokningssystemet innan man ens börjat flyga mellan de båda städerna.

Primera Air planerade från början att flyga nio långlinjer under 2018, men nu blir det alltså åtta. De övriga linjerna ska börja flygas under våren och sommaren från Birmingham till New York samt Toronto och från London Stansted samt Paris Charles de Gaulle till New York, Boston och Toronto.

Att som flygbolag ge sig in på flygmarknaden mellan Europa och USA är tufft då det finns konkurrens både från traditionella fullkostnadsbolag som British Airways och Air France samt lågprisflygbolag som Norwegian och isländska WOW Air. Primeras långlinjer ska flygas med ett lågpriskoncept med nya Airbus A321neo som härstammar från kort- och medeldistansflygplanet Airbus A321.

Primera Air flyger idag till mer än 70 destinationer i Europa med Boeing 737-700 och B737-800-flygplan med baser i Sverige, Danmark, Island, Finland och Lettland. Flygbolaget är en del av Primera Travel Group som omfattar resebyråer i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island och Estland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.