Air Baltic expanderar i Tallinn – ny linje till Stockholm

Air_Baltic,_YL-BBV,_Bombardier_Dash_8_Q400_(35291981355)
Air Baltic Bombardier Dash 8 Q400 börjar att flyga från Tallinn till Stockholm och Oslo i höst. (Foto: Anna Zvereva)

SAS och det estniska flygbolag Nordica får konkurrens från Air Baltic på linjen Tallinn-Stockholm i höst då Air Baltic stationerar ytterligare ett flygplan i den estniska huvudstaden. 

SAS och Nordica kommer att få tuff konkurrens från Air Baltic i höst då det lettiska flygbolaget börjar flyga från Tallinn till Stockholm från 28 oktober. Air Baltics expansion i Tallinn stannar dock inte där, man kommer även att börja flyga till Oslo och stationerna ytterligare ett flygplan på Lennart Meri-flygplatsen utanför den estniska huvudstaden. Idag har Air Baltic ett flygplan baserat i Tallinn och flyger till Amsterdam, Berlin, Riga, Paris Charles de Gaulle, Vilnius, Wien och inom kort London Gatwick.

Nordica är det dominerade flygbolaget i Tallinn, men Air Baltics närvaro har gjort konkurrensen mellan de båda baltiska flygbolagen stor, och nu blir den ännu större med Air Baltics nya linjer till Stockholm och Oslo från Estland.

Air Baltic kommer att flyga till Stockholm från Tallinn tolv gånger i veckan med en Bombardier Dash 8 Q400, som är det flygplanet som blir nummer två på Tallinn-basen för det lettiska flygbolag, och två gånger i veckan till Oslo. Linjen till Oslo kommer att flygas med en Boeing 737-300.

Air Baltics nya linjer innebär inte bara konkurrens för Nordica utan även för SAS och Norwegian som flyger till Stockholm respektive Oslo från Tallinn. På Stockholmslinjen kommer det nu att finnas 52 avgångar i veckan med SAS och Nordica som flyger 20 avgångar i veckan var, samt Air Baltic nya tolv avgångar i veckan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.