Norwegian har fått drifttillstånd i Argentina

737 MAX_2
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Norwegian)

Myndigheterna i Argentina har nu utfärdat en operativ licens, även kallad AOC, till Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina.

Norwegian Air Argentina håller på att bygga upp en administration med nödvändiga och enligt lag gällande funktioner i Buenos Aires och kommer inom kort starta flygverksamhet under argentinska myndigheter. Nu har det nystartade flygbolaget även fått sin operativa licens, AOC.

”Det här är en ny milstolpe för Norwegian. Godkännandet innebär att vi snart kan erbjuda argentinarna prisvärda flygbiljetter i nya, bekväma plan”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

I december 2017 godkände luftfartsmyndigheten i Argentina att Norwegian Air Argentina startar 153 linjer från Argentina. Det argentinska dotterbolaget hade ansökt om tillstånd för sammanlagt 156 linjer. Norwegians planer för en betydande verksamhet från Argentina innebär både inrikes- och utrikeslinjer. I dag har Norwegian en Boeing 737-800 baserad i Argentina.

”Norwegian har fått ett fint mottagande av myndigheterna i Argentina som vill ha mer konkurrens i flygbranschen. Nu blir det fullt fokus på att erbjuda billiga flygbiljetter till miljontals passagerare, något som kommer att bidra till att skapa nya arbetstillfällen, ekonomiskt tillväxt och ökad turism”, säger Ole Christian Melhus, VD för Norwegian Air Argentina.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.