easyJet börjar flyga Göteborg-Berlin

Bildresultat för easyjet a320
easyJet Airbus A320 börjar flyga Göteborg-Berlin Tegel 5 augusti. (Foto: Wikimedia Commons)

Den 5 augusti återvänder lågprisflygbolaget easyJet till Göteborg då man börjar flyga en daglig avgång till Berlin Tegel International Airport. Destinationen Berlin har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren och från sommaren finns det återigen möjlighet att resa direkt från Göteborg.

Omkring 69 000 resenärer har rest från Landvetter till Berlin under det senaste året. På fem år har antalet resenärer ökat med omkring 40 procent, vilket gör destinationen till ett av flygplatsens populäraste resmål. Men sedan Air Berlins konkurs i oktober förra året är det inget flygbolag som flugit direkt mellan Göteborg och Berlin. Detta ändras nu då easyJet börjar trafikera linjen med sju avgångar i veckan.

easyJets nya linje mellan Göteborg och Berlin kommer att börja flygas 5 augusti med en daglig avgång i vardera riktning med en Airbus A320. Flygtiden blir en timme och 20 minuter med avgång från Berlin Tegel klockan 07.15 alla dagar förutom söndagar, då det är avgångstid 08.25 från Tegel. Avgångstider från Göteborg är klockan 09.05 samt 10.15 på söndagar. Det brittiska lågprisflygbolaget flyger idag till nio destinationer från Sverige, varav sex av dem har startats under det senaste året.

”Vi är glada över att easyJet ser potentialen i den starka tillväxt vi har i Västsverige. Det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Berlin. Göteborg och Västsverige ökar stadigt i intresse och vi välkomnar fler tyska resenärer till vår region, säger Charlotte Ljunggren”, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

easyJet flyger på över 880 flyglinjer mellan 31 länder och är det näst största lågprisflygbolaget i Europa, efter Ryanair, med en flotta som består av 221 flygplan från Airbus A320/A320neo-familjerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.