Ny app håller koll på förseningar & om resenärer har rätt till kompensation

Mobile App Android.png
En app hjälper dig att hålla koll på försenade flyg och om du har rätt till kompensation. (Foto: Airhelp)

Airhelp, som hjälper resenärer att få kompensation för försenade flyg, lanserar nu en interaktiv karttjänst i en app som ger resenärerna en överblick över alla resor direkt i mobilen och ger besked om ett försenat flyg kan ge rätt till kompensation från flygbolaget.

Den nya funktionen från Airhelp är den första i sitt slag i världen. Resenärer kan nu lagra alla sina resor från de senaste tre åren och få dem presenterade i en interaktiv karttjänst via hemsidan och via den nya mobilappen. Så fort man har anslutit sina flyg kan Airhelp också ge besked om ett försenat plan kan ge några pengar tillbaka. Tjänsten håller även koll på framtida resor och eventuella förseningar.

Enligt Airhelps Sverigechef Andreas Hermansson har över åtta miljoner passagerare världen över rätt till kompensation för försenade flyg varje år. Ändå känner majoriteten inte ens till att de har rätt att få pengar tillbaka, eller hur de ska gå tillväga för att begära ersättning.

”Att öka medvetenheten om passagerarnas rättigheter och att hitta nya sätt att föra deras talan har alltid varit vårt primära mål. Med den här tekniken kan vi göra det på ett roligt och engagerande sätt”, säger Andreas Hermansson.

Genom att analysera historisk flygdata och inkludera kommande flygningar som bokats i den nya Airhelp-funktionen får resenären en skräddarsydd karta med resehistorik som bland annat visar vilka länder och städer man har besökt och hur lång tid som spenderats i luften.

Funktionen finns nu tillgänglig på Airhelps hemsida och som mobilapp, både via iOS och Android. Det är den senaste i raden av nya tekniska hjälpverktyg för flygresenärer som Airhelp har tagit fram. Förra året lanserade Airhelp bland annat Boarding Pass Scanner, som gör att resenärer enkelt kan söka ersättning genom att scanna boardingkortet med mobilen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.