Air France-KLM letar nya flygplan

KLMB738NEWLIVERY
KLM Boeing 737-800. (Foto: Roel Hemkes)

Air France-KLM ska under de närmsta åren förnya medeldistansflottan hos koncernens fyra flygbolag och vid slutet av året ska man ha bestämt sig för vilka flygplan det blir, något som kan bli en viktig affär för världens flygplanstillverkare. 

Det är en viktigt affär för världens flygplanstillverkare som väntar efter tillkännagivandet att Air France-KLM ska ersätta dagens medeldistansflygplan i koncernens fyra flygbolag, Air France, KLM, Transavia och HOP!. Enligt ch-avation handlar det om att byta ut flygplan som har mer än 100 stolar i narrow-body segmentet, och ett beslut ska tas innan året är slut.

VD:n för Air France-KLM, fransmannen Jean-Marc Janaillac, har i ett besök hos den franska senaten berättat att man planerar att byta ut medeldistansflygplanen inom koncernens fyra flygbolag mot nya. De flygplanstillverkarna som är aktuella är Airbus, Boeing, Bombardier och Embraer. Det är flygplanstillverkare som redan idag har flygplan i något av de fyra flygbolagen som ingår i Air France-KLM.

Idag har de fyra flygbolagen flygplan från alla de stora flygplanstillverkarna där Air France flyger med Airbus och Boeing, KLM med Boeing och Embraer, Transavia med Boeing och HOP! med Bombardier och Embraer-flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.