Norwegian & Widerøe i samarbete

NAXWIF
Norwegian och Widerøe börjar samarbeta. (Foto: Norwegian)

Norwegian och det norska flygbolaget Widerøe, tidigare ägt av SAS, har kommit överens om ett samarbetsavtal som innebär att man kan flyga med de båda flygbolagen på en bokning.

SAS sålde sitt sista innehav i Widerøe år 2016 och sedan dess har Widerøe varit helt friställda från SAS vilket har inneburit en ny flygplansbeställning hos Embraer och nu ett nytt samarbetsavtal med Norwegian.

Till en början innebär samarbetet att Widerøe ska sälja genomgående biljetter med Widerøe och Norwegian på sin webbplats. Bolagen har som målsättning att biljetterna ska finnas till försäljning under första halvan av mars och biljetter kommer även att kunna köpas på Norwegians webbplats mot slutet av året.

”Avtalet mellan Norwegian och Widerøe bidrar till ökad konkurrens på den norska inrikesmarknaden. Det innebär att resenärerna får fler valmöjligheter, större flexibilitet, kortare restid och framför allt tillgång till lägre priser. Nu kan resenärer till exempel flyga med Norwegian till Trondheim och vidare ut i kortlinjenätet utan att behöva betala dubbel passageraravgift”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

I samarbetsavtalet som nu finns på plats ingår en stor del av Widerøes linjenät som bland annat omfattar linjer från Oslo till Røros, Sogn, Fjordane och Ørsta/Volda. Övriga linjer som omfattas av samarbetet är:

  • Alla linjer mellan Trondheim och Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund och Sandnessjøen)
  • Trondheim och Oslo till Rørvik och Namsos
  • Alla linjer i Nordland, Troms och Finnmark förutom Bodø – Bardufoss
  • Direktlinjer från Oslo till Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund och Sandnessjøen) och Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes)
  • Direktlinjer från Bergen till Bodø och Tromsø
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim till Evenes

”På Widerøe jobbar vi kontinuerligt med att förbättra flygutbudet till våra kunder som flyger i Norge. Avtalet med Norwegian ger kunderna fler resealternativ att välja mellan. Sammanfattningsvis ger det här ett bättre erbjudande som är bra för våra kunder”, säger Christian Skaug, Direktör Network & Pricing hos Widerøe.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.