BMI Regional flyger till Lyon från Göteborg

G-RJXH_Embraer_ERJ_145_bmi_KSD
BMI Regional Embraer 145 på Karlstad Airport. (Foto: Bene Riobó)

Enligt uppgifter från routesonline flyger det brittiska flygbolaget BMI Regional sedan 22 januari mellan Göteborg och Lyon. En linje som tidigare flugits av Air France. 

Göteborg-Lyon har tidigare flugits av Air France och dotterbolag HOP! men nu har BMI Regional övertagit linjen som flugits sedan år 2012 av Air France. BMI Regional flyger mellan Göteborg och franska Lyon två gånger i veckan sedan 22 januari. Det är avgångar på måndagar och torsdagar och linjen flygs som en charterlinje. Detta innebär att det inte går att boka biljetter på linjen utan BMI Regional flyger linje på uppdrag av en researrangör eller företag. Flygningarna från Göteborg avgår klockan 17.30 och ankommer till Lyon klockan 20.00. Returflygningen avgår Lyon klockan 20.45 och är tillbaka på Landvetter klockan 23.20.

Den 23 januari började BMI Regional även att flyga till Göteborg från Bristol i Storbritannien. Denna linjen flygs också två gånger i veckan, på tisdagar och fredagar från Göteborg och på måndagar samt torsdagar från Bristol. Detta innebär att BMI Regional slingar den Embraer 145 som flyger Bristol-Göteborg vidare till Lyon och därefter övernattar flygplanet på Landvetter för att på förmiddagen efter, på tisdagar och fredagar, flyga tillbaka till Bristol som BM 1856.

BMI Regional flyger nu till tre destinationer från Göteborg, Birmingham, Bristol och Lyon. BMI Regional har en flotta på 20 Embraer flygplan, varav fyra är Embraer 135 med palts för 37 passagerare och 16 Embraer 145 som har plats för 49 passagerare. Det brittiska flygbolaget flyger förutom på egna linjer från Storbritannien även i samarbete med Lufthansa på flyglinjer från München och Frankfurt. Från München flyger BMI Regional bland annat till Norrköping, och från Frankfurt till Karlstad samt Jönköping.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.