Rekordår för Primera – 2018 ännu bättre?

PRI737
Primera Air Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Förra året var ett rekordår för Primera Air som flyger från Norden till semesterdestinationer runt Medelhavet. Men 2018 ser ut att bli ännu bättre då Primera bland annat startar långlinjer från Storbritannien till USA. 

Under 2017 flög drygt en miljon passagerare med Primera Air på linjer från Island, Danmark, Sverige och Finland till främst Medelhavsdestinationer. Det är en ökning med 13,7 procent jämfört med 2016 och ger en nyttjandegrad av antalet stolar på 85 procent. En faktor till det ökade antalet resenärer är en stark försäljning av biljetter på Primeras hemsida, som har växt med 125,8 procent. Detta skriver check-in.dk.

2017 var alltså ett bra år för det isländska flygbolaget. Men 2018 ser redan nu ut att bli ännu bättre då Primera Air kommer att starta långlinjer till lågpris från Birmingham, London Stansted och Paris Charles de Gaulle till New York, Boston och Toronto. Dessa linjer kommer att startas i april och flygas med nya Airbus A321neo. Dessutom kommmer Primera att börja flyga ett antal linjer från Storbritannien till Malaga, Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona och Chania.

Primera Air flyger idag till mer än 70 destinationer i Europa med Boeing 737-700 och B737-800-flygplan med baser i Sverige, Danmark, Island, Finland och Lettland. Flygbolaget är en del av Primera Travel Group som omfattar resebyråer i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island och Estland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.