IAG snuvade på NIKI – Lauda tillbaka

29459742072_c7ca03c01f_b
Niki Airbus A321 i Air Berlins färger. (Foto: sloppyperfectionist)

International Airlines Group, IAG, lade i slutet på förra året ett bud på, det tidigare dotterbolaget till Air Berlin, flygbolaget NIKI. IAG såg också ut som den starkaste kandidaten till att överta NIKI, men flygbolagets grundare, den förre F1-stjärnan Niki Laudas bud gick ändå segrande ur budgivningen. 

Efter Air Berlins konkurs i oktober förra året har dotterbolaget NIKIs framtid varit osäker. Till en början rapporterades det att Lufthansa var intresserade av att överta det österrikiska dotterbolaget, och sedan dök IAG upp som en het kandidat, men när budgivningen nu är över blev det NIKIs grundare, den förre Formel 1 stjärnan Niki Lauda som tar över flygbolaget.

IAGs bud på NIKI hade gått så pass långt att båda parterna kommit överens om ett bud på 20 miljoner euro i slutet på förra året, men budgivningen öppnades sedan upp igen under januari vilket nu har lett till att NIKI återigen är i händerna på Niki Laudas bolag Laudamotion som startade flygbolaget år 2003.

Enligt flera medier ska NIKI även byta namn efter övertagandet. Det nya namnet ska vara Nikimotion och flygbolag ska fokusera på att flyga till de mest populära destinationerna vid Medelhavet från Tyskland och Österrike.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s