Cobalt Air börjar flyga till Köpenhamn

Cobalt,_5B-DCU,_Airbus_A319-112_(32243653653)
Cobalt Air Airbus A319. (Foto: Anna Zvereva)

Det cypriotiska flygbolaget Cobalt Air, som startades för två år sedan, öppnar nu sin första destination i Norden, Köpenhamn. 

Cobalt Air startades år 2016 som ett av flera flygbolag som ersättare för det konkursade Cyprus Airways. Sedan dess har flygbolaget vuxit successivt med nya destinationer och fler Airbus-flygplan, och nu kommer Cobalt till Köpenhamn. Till en början blir det två flygningar i veckan från Larnaca på Cypern till den danska huvudstaden och den första flygningen genomförs 27 mars.

Flygningarna kommer att flygas med en Airbus A319 som i Cobalts version har plats för 144 passagerare. Förutom den nya linjen till Köpenhamn kommer Cobalt även att börja flyga till Abu Dhabi, Genève, London Heathrow, Moskva Sheremetyevo och Mykonos under våren.

Cobalt har idag en flotta på sex Airbus-flygplan, varav fyra är A320 och två A319-flygplan. Bolaget flyger till 22 destinationer från basen i Larnaca på Cypern. Dessutom har man en flyglinje från Aten till Paphos på Cypern.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.