SAS A320neo flyger till Estland för underhåll

bdb11e8973e5fdbc_800x800ar
SAS Airbus A320neo. (Foto: SAS)

SAS har tecknat ett avtal med Magnetic MRO i Estland om tyngre underhåll, främst C och D checkar, på SAS nya Airbus A320neo. 

SAS kommer att skicka sina Airbus A320-neo flygplan till Estland och underhållsföretaget Magnetic MRO för att genomföra större underhåll som exempelvis C och D checkar. För ett flygplan finns det vanligtvis olika underhållscheckar från A till D, där A och B ofta genomförs på Line Maintenance, efter 400 till 600 flygtimmar, och då av flygbolagets egna tekniker eftersom de är mindre omfattande än C och D checkar.

För de större C och D checkarna där stora delar av flygplanet monteras ned, använder sig flygbolagen oftast av renodlade underhållsföretag som Magnetic MRO. SAS nya A320neo-flygplan kommer tillsammans att vara inne på 23 checkar hos Magnetic MRO från hösten i år fram till vintern år 2020.

”Vi är glada för att SAS har valt Magnetic MRO till A320neo-flygplanens underhållsprogram. Det är ett historiskt avtal för oss då Airbus A320neo-familjen är en ny och ung generation av flygplan och dessutom ett flygplan som man inte ser varje dag i Estland”, säger Sergei Shkolnik som är teknisk direktör på Magnetic MRO.

SAS har idag 16 flygplan av typen A320-200neo med ytterligare 14 på order och under leverans. En del av flygplanen kommer att flygas av SAS irländska dotterbolag SAS Ireland från London Heathrow och Malaga.

 

 

 

 

Kommentera