SAS A320neo flyger till Estland för underhåll

bdb11e8973e5fdbc_800x800ar
SAS Airbus A320neo. (Foto: SAS)

SAS har tecknat ett avtal med Magnetic MRO i Estland om tyngre underhåll, främst C och D checkar, på SAS nya Airbus A320neo. 

SAS kommer att skicka sina Airbus A320-neo flygplan till Estland och underhållsföretaget Magnetic MRO för att genomföra större underhåll som exempelvis C och D checkar. För ett flygplan finns det vanligtvis olika underhållscheckar från A till D, där A och B ofta genomförs på Line Maintenance, efter 400 till 600 flygtimmar, och då av flygbolagets egna tekniker eftersom de är mindre omfattande än C och D checkar.

För de större C och D checkarna där stora delar av flygplanet monteras ned, använder sig flygbolagen oftast av renodlade underhållsföretag som Magnetic MRO. SAS nya A320neo-flygplan kommer tillsammans att vara inne på 23 checkar hos Magnetic MRO från hösten i år fram till vintern år 2020.

”Vi är glada för att SAS har valt Magnetic MRO till A320neo-flygplanens underhållsprogram. Det är ett historiskt avtal för oss då Airbus A320neo-familjen är en ny och ung generation av flygplan och dessutom ett flygplan som man inte ser varje dag i Estland”, säger Sergei Shkolnik som är teknisk direktör på Magnetic MRO.

SAS har idag 16 flygplan av typen A320-200neo med ytterligare 14 på order och under leverans. En del av flygplanen kommer att flygas av SAS irländska dotterbolag SAS Ireland från London Heathrow och Malaga.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.