Fler flygningar mellan Stockholm och Karleby/Jakobstad

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340. (Foto: Anna Zvereva)

Förutom en ny linje till Umeå kommer Nextjet att stärka sin närvaro i Karleby och Jakobstad ytterligare med fler avgångar till Stockholm som öppnar upp för vidareresor från Arlanda ut i världen. 

Antalet resenärer som valde Nextjets direktlinje till Stockholm Arlanda från Karleby/Jakobstads flygplats har ökat och linjen växte med över tio procent under 2017. Flygturerna har koncentrerats till eftermiddagar och helger, ett upplägg som visat sig vara framgångsrikt och visat på att linjen behövs. Nextjet väljer därför att utöka trafiken från och med 12 mars 2018.

Utökningen av trafiken innebär att Nextjet sätter in en ny morgonavgång från Karleby/Jakobstads flygplats med retur från Stockholm Arlanda på kvällen. Avgångstiden från den finska flygplatsen är klockan 06.35 lokal tid, med ankomst till Stockholm klockan 07.00.

Returen från Stockholm till Finland avgår klockan 21.00, 21.30 eller 22.30 beroende på veckodag och ankommer till Karleby/Jakobstads flygplats klockan 23.25, 23.55 och 00.55. De nya avgångarna kommer att flygas med en SAAB 340 precis som dagens avgångar. Den nuvarande eftermiddagsavgången kommer att finnas kvar tillsammans med en avgång på lördagar och två på söndagar.

”Vi kan nu möta efterfrågan från resenärerna med en ökning av utbudet och en förbättring av tidtabellen. Med en helt ny tidtabell med morgon- och kvällsavgångar ser vi med tillförsikt fram emot 2018”, säger Henning Lindberg, marknads- & ruttnätschef på Nextjet.

Det ökade utbudet med en ny tidtabell öppnar upp för resenärer från Karleby och Jakobstad att flyga vidare från Arlanda ut i världen genom Nextjets samarbetsavtal med SAS, airBaltic, KLM, Air France, Wideroe, Finnair och Qatar

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.