SAS byter styrelseordförande

800px-SAS_koncernbyggnad
SAS huvudkontor utanför Arlanda. (Foto: Jan Ainali)

SAS nuvarande styrelseordförande Fritz Schur meddelar att han inte finns tillgänglig som styrelseordförande och ledamot från SAS årsstämma 2018. Vem som ska efterträda Schur är i dagsläget inte klart. 

Fritz Schur har varit medlem i SAS styrelse sedan 2001 och dess styrelseordförande sedan 2008, men har nu bestämt sig för att lämna flygbolaget efter 17 år.

”SAS har genomgått en total transformation under min tid som medlem i styrelsen. Framförallt har kostnadsnivån minskat markant, vilket möjliggjort att SAS kunnat sänka biljettpriserna. Det har lett till en väsentligt förbättrad konkurrenskraft. Efter flera år med underskott har SAS för tredje året i rad redovisat ett miljardöverskott och har dessutom nyligen levererat sitt bästa resultat på 20 år,” säger Fritz Schur.

Fritz Schur har redan uppmanat valberedningen att påbörja arbetet med att finna en ny styrelseordförande och den nya ordföranden kommer att väljas på SAS årsstämma 5 mars.

SAS VD och koncernchef, Rickard Gustafson är tacksam för Fritz Schurs stora bidrag till SAS. ”Under Fritz Schurs ordförandeperiod har SAS genomgått en stor transformation för att möta en ökad global konkurrens. Verksamheten har förändrats i grunden vilket har omfattat allt från erbjudna destinationer, kunderbjudande, kostnadsstruktur till produktionsplattformar och flygplansflotta,” säger Gustafson.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.