Nextjet börjar flyga från Umeå till Göteborg

SDL
Voyaguer Airways Bombardier CRJ 200 som flyger Luleå-Sundsvall-Göteborg. Nextjet kommer även att använda en CRJ 200 på de nya flygningarna från Umeå. (Foto: Nextjet)

Efter att ha flugit Sundsvall-Göteborg en längre tid, förlängde Nextjet linjen till Luleå, och nu satsar flygbolaget vidare på resor tvärs över landet med en nya linje från Umeå till Göteborg samt en ny utrikeslinje från Umeå till Karleby/Jakostad i Finland. 

Den 12 mars börjar Nextjet trafikera linjen Umeå-Göteborg med 32 avgångar per vecka. Linjen mellan Umeå och Göteborg knyter ihop två större städer som annars endast nås genom mellanlandning på antingen Arlanda eller Bromma i Stockholm.

Behovet är stort och linjen är en viktig del av regionens infrastruktur för att på ett snabbt och bekvämt sätt koppla ihop de två städerna. Nextjet trafikerar sedan tidigare Luleå-Sundsvall-Göteborg. Genom den nya linjen täcker Nextjet en större del av Sverige än något annat flygbolag med framförallt tonvikt på Norrland där direkttrafiken till Göteborg växer sig allt starkare.

Linjen Umeå-Göteborg kommer att trafikeras med en Bombardier CRJ 200 med plats för 50 passagerare. Linjen kommer att trafikeras med en tur & retur morgon och kväll samt en tur mitt på dagen, måndag till fredag, samt en tur & retur på söndagar. Restiden blir 1 timma och 25 minuter.

”Satsningen ligger helt i linje med vår ambition att växa och därmed öka vår produktivitet och vårt resursutnyttjande precis som vi tidigare kommunicerat. Passagerarunderlaget på linjen är stort och vi har en ambition att fortsätta att öka antalet resenärer på linjen” säger Magnus Ivarsson, VD på Nextjet.

Förutom linjen till Göteborg kommer Umeå även att få en ny flyglinje till finska Karleby/Jakobstad som kommer att ha sin tyngdpunkt på helgflygningar. Nextjet kommer att flyga Umeå-Karleby/Jakostad på måndagar, fredagar och söndagar och förlänger då Göteborgslinjen till den finska flygplatsen. Denna förbindelse är speciellt anpassad för veckopendlande mellan regionerna Västerbotten och Österbotten. Fritidsresenärer ges därtill ypperliga möjligheter att spendera en weekend i respektive region skriver Nextjet i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.