Första lågpris-codeshare på plats

N930FR_Frontier_Airlines_Airbus_A319-111_(cn_2241)__Lola_and_Max__(8279622999)
Frontier Airlines Airbus A319. (Foto: Tomas Del Coro)

Det amerikanska lågprisflygbolaget Frontier Airlines och det mexikanska lågprisflygbolaget Volaris har startat det första codeshare-avtalet för lågprisflygbolag någonsin. Något som ska leda till fler flygresor mellan USA och Mexiko. 

Frontier Airlines och Volaris, lågprisflygbolag i USA respektive Mexiko , har som de första lågprisflygbolagen någonsin kommit överens om ett codeshare-avtal. Detta innebär att man kommer att börja sälja biljetter inom codeshare samarbetet under våren i år och att flygbolagen kommer sätta sina flygkoder på alla linjer som flygs av det andra flygbolaget.

”Vi beräknar att vårt samarbete kommer att innebära 20 nya destinationer i vårt nätverk och 80 nya linjer mellan Mexiko och USA”, säger Enrique Beltranena, VD på Volaris.

Frontier Airlines är ett lågprisflygbolag som grundades 1994 och ägs av Indigo Partners som är en fond som också har ett innehav i mexikanska Volaris. Båda flygbolagen flyger idag med ”Airbus-only” flottor och kommer att ta del av den stora ordern på 430 Airbus A320neo-flygplan som Indigo Partners lade hos Airbus i december förra året. Frontier kommer att få 134 nya flygplan medan Volaris får nöja sig med 80 stycken.

I Europa har lågprisflygbolagen inte kommit lika långt i samarbetsplanerna, utan ser varandra snarare som bittra rivaler. Men under förra året började ändå Norwegian och easyJet att samarbeta genom bokningstjänsten ”Worldwide by easyJet”. ”Worldwide by easyJet” innebär att easyJets kunder kan beställa vidareförbindelser med Norwegians långdistanslinjer i en och samma bokning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.