Premiär för Blue Air till Italien från Arlanda

YR-BAR_(14510063163)
Blue Air Boeing 737-400. (Foto: Alec Wilson)

Nu är det premiär för den nya direktlinjen med Blue Air till Turin från Stockholm Arlanda Airport. Flyglinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan till oktober 2018. 

Flygbolaget Blue Air gör det nu ännu enklare för alla skidåkande resenärer att flyga direkt till en ort med smidiga förbindelser till skidorter i Alperna. Turin är den andra destinationen som Blue Air flyger till och från Arlanda utöver direktlinjen till Bukarest.

”Vi är glada att Blue Air expanderar på Arlanda och gör en satsning på svenska skidentusiaster i vinter. Det finns fortfarande ett starkt behov av ökat antal direktlinjer till Italien året runt då efterfrågan växer i en snabbare takt än utbudet så fort nya linjer startar. De senaste fem åren har flygtrafiken till populära Italien ökat med 55 procent”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Avgångarna med Blue Air från Arlanda till Turin kommer att vara på tisdagar och lördagar under perioden 20 januari till 28 oktober 2018. Blue Air kommer att använda en Boeing 737-400 på linjen.

Blue Air är ett rumänskt flygbolag som trafikerar fler än 100 destinationer i Belgien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Grekland, Irland, Israel, Italien, Norge, Portugal, Rumänien, Spanien och Turkiet. Sedan 2014 har antalet passagerare dubblerats till 3,6 miljoner 2016, och Blue Air har en flotta på 29 Boeing 737 i olika versioner med ytterligare 20 flygplan beställda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.