Första Norwegian-flyget på plats i Argentina

Norwegian_Air_Shuttle_B737_LN-NGH_(8906326396)
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: RHL Images)

Det första Norwegian-flygplanet, en Boeing 737-800, har nu landat i Argentina och överförts till dotterbolaget Norwegian Air Argentina. Bolaget planerar att genomföra sina första flygningar under sommaren i år.

I slutet av oktober förra året gav den argentinska luftfartsmyndigheten (ANAC) Norwegian tillstånd att bedriva flygtrafik på 153 linjer inom samt till och från Argentina och nu har det första flygplanet landat på Buenos Aires internationella flygplats. Det första flygplanet är en Boeing 737-800 som flögs från Oslo till Buenos Aires med stopp i Goose Bay och Fort de France mellan 13 och 15 januari.

Norwegian Air Argentina ska börja flyga i juni nästa år och biljettförsäljningen kommer att starta under det andra kvartalet 2018. Bolaget jobbar nu med certifiering och att få ett driftstillstånd från den argentinska flygmyndigheterna.

Norwegians argentinska dotterbolag kommer att flyga med Boeing 737-800 flygplan i starten för att sedan stegvis övergå till Boeing 737 MAX 8 flygplan som Norwegian har en beställning på totalt 100 stycken hos Boeing. För de internationella flygningarna hoppas man att kunna ha Boeing 787-9 Dreamliners i flottan i slutet av 2018 samt Airbus A321LR.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.