Tåget tar resenärer från flyget i Umeå

qdxekphkkfuyh8x2o7ks
(Foto: Peter Phillips)

Fler byter flyg mot tåg på sträckan Umeå-Stockholm. Tågresandet mellan de båda städerna ökade under 2017 samtidigt som antal flygresenärer minskade, detta uppger SJ i ett pressmeddelande.

Det är kanske en ytterligare följd av flygskatten som har börjat ta form. Fler väljer att ta tåget mellan Umeå och Stockholm vilket resulterade i en ökning av tågresande med 22 procent under 2017 detta medan antalet flygresenärer på sträckan backade.

SJ som är det tågbolag som kör tåg mellan Umeå och Stockholm har under det senaste året ökat antal snabbtåg mellan städerna och idag körs det fyra snabbtågsavgångar per dag som tar sex timmar. Detta att jämföra med flygtiden mellan Umeå och Stockholm som är en timme. Dock tillkommer resa till och från flygplatserna men om man summerar den totala restiden är flyget ändå det snabbaste.

”Att fler byter flyg mot tåg är förstås positivt för miljön. Det är tydligt att Umeå är en stad med en stark miljöprofil med invånare som värnar hållbarhet i allt”, säger Jan Kyrk, Affärschef vid SJ i ett pressmeddelande.

Idag flyger tre flygbolag mellan Umeå och Stockholm, SAS och Norwegian flyger från Umeå till Arlanda och BRA flyger från Umeå till Bromma. De tre flygbolagen erbjuder tillsammans 15 turer per dag till huvudstaden från Umeå.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.