Norwegian ställer in och minskar kapaciteten i Edinburgh

737 MAX_3
Norwegian Boeing 737 MAX slutar att flyga mellan Edinburgh-Hartford. 

Norwegians kraftiga expansion av långlinjer går inte bra alla gånger. Linjen Edinburgh-Hartford som startades under förra året läggs ned redan i slutet på mars i år och samtidigt minskar Norwegian antalet avgångar på fler långlinjer från den skotska staden.

Norwegian tog emot sina första Boeing 737 MAX flygplan under juli förra året och efter det har man använt flygplanen på långlinjer från de brittiska öarna till östkusten i USA. Norwegian startade bland annat en linje från Edinburgh till Hartford, som efter åtta månader kommer att läggas ned.

Den 24 mars går den sista flygningen mellan Edinburgh och Hartford. Linjen har flugits två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, men har inte nått upp till de önskade resultaten hos Norwegian. Detta innebär att irländska Aer Lingus blir det enda europeiska flygbolaget som flyger till Hartford. Aer Lingus flyger till Dublin från Hartford med en Boeing 757 tre gånger i veckan.

Förutom stängningen av Edinburgh-Hartford kommer Norwegian också att dra ner på antalet flygningar till Boston och New York från Edinburgh och använda den överblivna kapaciteten på andra linjer inom bolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.