Amazon skapar flygfraktsboom i Italien

160120180000
SW Italia Boeing 747 som flyger från Brescia till Baku i Azerbaijan. (Foto: Anna Zvereva)

E-handelsföretaget Amazon har sedan en tid tillbaka gjort stora investeringar i norra Italien och det märks även på den italienska flygplatsen i Brescia som har haft en stor ökning av antalet fraktflygningar under 2017. Dessutom har flygplatsen fått fraktlånglinjer tack vare Amazon. 

E-handelsföretagen växer och säljer som aldrig förr och Amazon är inget undantag och därför har e-handelsföretaget genomfört flera investeringar i Italien för att möta den ökade efterfrågan. Dessa investeringar har även spridit sig till flygtrafiken i norra Italien då Bresica Airport, som är belägen tio mil från Milano, haft en 30 procentig ökning av fraktflyg under förra året och fått två långlinjeflygningar i veckan med frakt.

Långlinjeflygningarna från Bresica går till Baku i Azerbaijan och flygs av SW Italia, som är ett dotterbolag till det mer etablerade fraktbolaget Silk Way Airlines. Detta möjliggör för vidare transporter till och från Asien där Amazon främst är i behov att transportera kinesisk elektronik till Europa. Silk Way Airlines flyger från Baku till Hong Kong och på de flygningarna består frakten av 70 procent elektronik från Kina. Detta uppger ch-aviation.

Brescia Airport har idag inga reguljära passagerarflygningar utan förlitar sig endast på fraktflyget, och förutom en 30 procentig ökning och långlinjer ska även den italienska posten, Poste Italiane, starta en terminal på flygplatsen för att underlätta frakttransporterna ytterligare.

Tillväxten för Brescia Airport är troligtvis inte slut, och med en ny sorteringsterminal samt Amazons fortsatta investeringar i regionen ser flygplatsen ut att gå mot en ljus framtid.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.