SAS tillbaka i toppen på punktlighetslistan

16768756550_f3c5fb1b65_b
SAS är återigen ett av världens punktligaste flygbolag. (Foto: News Øresund – Johan Wessman)

Under 2017 tog sig SAS tillbaka till toppen bland de stora internationella flygbolagen när det gäller punktlighet. SAS placerade sig på en femte plats. 

Det är Flightstats statistik för 2017 som visar på flygbolagens punktlighet. Att komma tid definieras som att en ankomst kan vara upp till 15 minuter försenad och statistiken täcker in alla världens flygbolag som är indelade i olika kategorier beroende på hur många flygningar flygbolagen genomför årligen.

SAS har tidigare varit i topp när det gäller punktlighet och under 2014 var man det näst bästa flygbolaget på punktlighet, och efter ett antal år med nedåtgående punktlighet är SAS nu tillbaka i den absoluta toppen genom en femte placering för år 2017 i kategorin stora internationella flygbolag.

SAS egna flygningar hade en punktlighet på 82,94 procent på bolagets dryga 216 000 flygningar. Om man lägger till statistiken för SAS underleverantörer, Cityjet, Cimber och Flybe som genomförde knappt 82 000 flygningar hamnar punktligheten på 81,73 procent.

Världens mest punktliga stora flygbolag för år 2017 är enligt Flightstats statistik Delta Air Lines som hade en punktlighet på 85,94 procent. Delta genomförde totalt 1,1 miljoner flygningar under förra året.

För att bli räknat som ett stort internationellt flygbolag ska flygbolagen genomföra minst 117 000 flygningar per år och ha en säteskapacitet på minst 20 miljoner per år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.