Skavsta – fler passagerare under 2017

Ryanair_plane_at_Airport_Stockholm_Skavsta,_Sweden
Ryanair-flygplan på Skavsta. (Foto: Babbsack)

Under 2017 välkomnade Stockholm Skavsta Airport 2 132 072 passagerare. Det är en ökning med 5,1 procent jämfört med året innan. Flygplatsen ökar trots att det största flygbolaget som trafikerar flygplatsen, Ryanair, har svårt att hitta både besättningar och flygplan till alla sina flygningar.

År 2017 var ett bra för Stockholm Skavsta Airport som för andra året på rad hade över två miljoner passagerare. Under 2017 använde 2 132 072 passagerare Skavsta flygplatsen, och det är en ökning med 5,1 procent jämfört med år 2016.  De kommersiella flygrörelserna ökade med 3,3 procent och beläggningsgraden på den reguljära flygtrafiken höjdes från 82,3 till 83,6 procent skriver flygplatsen i ett pressmeddelande.

”För tredje året i rad visar Stockholm Skavsta en positiv passagerarökning och en förbättrad upplevelse för passagerarna. 90% av våra passagerare reser mer än 1 timme för att komma till flygplatsen, vilket visar att Stockholm Skavsta växer sig allt starkare som porten till Storstockholm och östra Sverige. Vi kommer att fortsätta vårt idoga arbete under 2018 för att utöka vår flygbolagsbas och att höja kvaliteten på flygplatsen,” säger Stockholm Skavsta Airports VD Peter Steinmetz.

Skavsta har i dagsläget två flygbolag som trafikerar flygplatsen reguljärt, de båda lågprisflygbolagen Ryanair och Wizz Air. Ryanair flyger till 33 destinationer och har även två Boeing 737-800 baserade på flygplatsen. Det ungerska flygbolaget Wizz Air flyger till 13 destinationer i östra Europa från Stockholm Skavsta Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.