Icelandair startar tre nya flyglinjer till USA

hekla sto 5
Icelandair Boeing 757-200 på Arlanda. (Foto: Icelandair)

Islands två största flygbolag Icelandair och WOW Air växer i en rasande takt, både i antal passagerare som bolagen flyger och antal destinationer. Nu ökar Icelandair ytterligare med tre nya destinationer i USA, Kansas City, San Francisco och Baltimore.

Icelandair startar en säsongslinje till Kansas City International Airport med start 25 maj och kommer under sommaren att flyga Reykjavik-Kansas City tre gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar och söndagar.  Förutom Kansas City kommer det isländska flygbolaget, som startades år 1937, att börja till San Francisco och Baltimore som också är säsongslinjer som startar 1 juni respektive 28 maj.

”Vårt nätverk är större och starkare än någonsin och vi erbjuder våra passagerare fler flygningar, fler förbindelser och ett uppfriskande alternativ till Island och över Atlanten. Vi ser fram emot att välkomna Kansas City ombord samt att återvända till Baltimore och San Francisco.” säger Icelandair VD Bjorgolfur Johannsson.

 

Det har gått över ett decennium sedan Icelandair slutade att flyga till San Francisco och Baltimore, men det har alltid funnits en stark efterfrågan på resor till Charm City, Baltimores välförtjänta smeknamn. Icelandair kommer att trafikera Baltimore med fyra avgångar i veckan från Reykjavik, på måndagar, tisdagar, fredagar och söndagar. Baltimore-rutten kommer att vara ett komplement till Icelandairs redan existerande flygningar från Washington-Dulles och kommer att öka alternativen för resenärer när de flyger internationellt till och från Baltimore-Washington.

När det kommer till San Francisco så har mycket förändrats under åren. Icelandairs flotta har tredubblats i antal flygplan jämfört med för 10 år sedan, med större flexibilitet som följd. Icelandair är redan en regelbunden syn på den amerikanska västkusten, med destinationer som Seattle och Portland i USA och Vancouver i Kanada. Icelandair kommer att använda Boeing 767-300 flygplan till San Francisco och kommer att erbjuda fyra flygningar i veckan från Keflavik Airport på tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.