Finnar ökar antalet avgångar till Asien

Finnair_A350_(26987268494)
Finnair Airbus A350. (Foto: Valentin Hintikka)

Finnar har tillkännagivit att man från och med vintersäsongen 2018/2019 kommer att öka antalet avgångar på fyra destinationer i Asien. Dessutom kommer bolaget att starta en ny flyglinje till franska Lyon. 

Med start 11 december kommer Finnair att börja flyga till franska Lyon för första gången. Staden som är känd för sin gastronomi, historiska landmärken och sin närhet till de franska alperna, kommer att få två flygningar i veckan till Helsingfors under vintersäsongen 2018/2019. Finnair har lagt tidtabellen för flygningarna så att man kan fortsätta vidare från Helsingfors på bolagets Asiennät. Helsingfors-Lyon kommer att flygas två gånger i veckan med en Embraer 190.

Under året kommer Finnair att ta emot sitt tolfte Airbus A350-flygplan, och detta kommer att möjliggöra för fler flygningar på bolagets långlinjer som främst går till Asien. Under 2018 kommer Osaka, Hong Kong, Delhi och Phuket därför att få fler avgångar. För Osaka och Delhi innebär det att Finnair kommer flyga dagligen under vintern 2018/2019 vilket resulterar i att man ökar avgångarna med två respektive en avgång per vecka.

Finnars flyger idag till Hong Kong tio gånger i veckan, och under året kommer man att öka de flygningar till tolv med två nya avgångar på fredagar och söndagar. Helsingfors-Phuket kommer att få en ytterligare avgång i veckan, vilket innebär att Finnair totalt flyger fyra gånger i veckan till semesterdestinationen i Thailand.

Finnairs flygningar till Miami kommer också att förändras under året. Linjen ska få nya avgångstider för att underlätta transfer både i Miami och Helsingfors.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.