Boeing 737 – nära en ofrivillig vattenlandning i Turkiet

 

TC-CPF_(8749909789)
Den Boeing 737-800 från Pegasus Airlines som åkte av banan på Trazon flygplats i östra Turkiet. (Foto: Eric Salard)

En Boeing 737-800, TC-CPF, från det turkiska flygbolaget Pegasus Airlines var under lördagskvällen nära att hamna i Svarta havet när flygplanet gled av landningsbanan på Trazon flygplats i östra Turkiet.

Ingen av de 168 människorna ombord, inkluderat passagerare och besättning, skadades vid händelsen som inträffade under landningen på flygning PC 8622 mellan Ankara och Trazon i östra Turkiet.

Pegasus Airlines beskriver händelsen som att flygplanet, en Boeing 737-800, efter landningen kanat av start- och landningsbanan och därefter glidit nerför en klippa och fastnat ett fåtal meter innan Svarta havet.

En passagerare som befunnit sig ombord säger till Reuters att det hördes en hög smäll och att flygplanet därefter börjat luta åt sidan och nosen sänktes samtidigt som den bakre delen lyfte. Reuters skriver också att när flygplanet fått stopp kände passagerarna en lukt av flygbränsle.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.