Stor passagerarökning för Skellefteå under 2017

hlbjr3ynnmm6kd7uyqezow
Skellefteå Airport. (Foto: Robert Lindberg)

421 920 passagerare, så lyder det nya passagerarrekordet för Skellefteå Airport. Det innebär en otrolig ökning på 141 000 resenärer jämfört med 2016, en tillväxt på mer än 50 procent.

Den tillväxt som skett på Skellefteå Airport saknar motstycke inom den svenska flygbranschen. Sedan det kommunala övertagandet har antalet resenärer ökat med 216 000. Antalet flygbolag och charteroperatörer som trafikerar flygplatsen har ökat från två till åtta och antalet destinationer man kan nå från Skellefteå Airport har ökat från två till elva.

”Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. 2017 har inneburit nya möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland. Skellefteå har en unik geografisk position som skapar möjligheter för fortsatt expansion”, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

I och med den stora passagerartillströmningen tidigareläggs nu vissa investeringar och det pågår redan en rad ombyggnationer för att bättre kunna hantera det ökande passagerantalet och samtida flygtrafik.

”Under 2018 kommer vi att förlänga rullbanan och vi har även påbörjat en förprojektering för en utbyggd terminal som ska kunna hantera framtidens passagerarvolymer, samtida trafik och trafik till flera olika destinationer”, säger Robert Lindberg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.