Umeå växer med fler soldestinationer

qdxekphkkfuyh8x2o7ks
Umeå Airport. (Foto: Peter Phillips)

Allt fler resenärer uppskattar närheten och bekvämligheten med att åka på semesterresor direkt från regionens flygplats. Umeå Airport har därför utökat antalet destinationer och kommer under sommaren att erbjuda resor till sju semestermål.

Umeå Airport har en stabil reguljärtrafik som till stor del går till Stockholms två flygplatser Arlanda och Bromma, men också till Östersund samt en säsongslinje till Göteborg. Flygplatsen har genom åren ökat antalet soldestinationer som ett komplement till den ordinarie trafiken, och under sommaren i år finns det sju att välja på och detta leder till ett ökat antal resenärer.

”Det är mycket glädjande att fler och fler resenärer sätter värde på att bekvämt kunna resa från sin hemmaflygplats direkt till sommarens semesterresmål”, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

Under sommaren och även under delar av våren och hösten kommer man att kunna flyga från Umeå Airport till Antalya i Turkiet, Chania och Rhodos i Grekland, Cypern, Mallorca i Spanien, Bulgarien och Split i Kroatien. Ett utökat reseutbud till semesterorter från Umeå Airport ger en ökad tillgänglighet till och från Sverige samtidigt som det ger gynnsamma effekter för miljön, då behovet av långa enskilda transporter och mellanlandningar undviks.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.