SAABar till salu

Darwin Saab 2000 HB-IZZ
Darwin Ariline SAAB 2000. (Foto: Wikimedia Commons)

Det numera konkursdrabbade flygbolaget Darwin Airline i Schweiz sätter upp sex stycken SAAB 2000 till försäljning. En efterfrågad flygplanstyp som SAAB endast byggde 63 stycken av. 

Vill du köpa ett SAAB-flygplan finns det just nu sex stycken SAAB 2000 att välja på efter att det schweiziska flygbolaget Darwin Airline under slutet på förra året gick i konkurs. Dock får man kasta upp en rejäl summa pengar för att lägga vantarna på ett flygplan. Totalt har de sex SAAB 2000 blivit värderade till 25,6 miljoner dollar vilket innebär att styckpriset på flygplanen är 4,3 miljoner dollar.

Enligt ch-aviation pågår redan förhandlingar om köp av de sex flygplanen av den populära flygplanstypen, det är dock oklart vem eller vilka det är som är intresserade av att köpa SAABarna. De individer som är till salu är 2000-059, 016, 011, 015, 031 och 048. SAAB 2000 tillverkades hos SAAB i Linköping mellan åren 1992 och 1999.

Darwin Airline gick i konkurs i december förra året och har idag en skuld på 139,5 miljoner dollar plus dryga två miljoner i skuld i obetalda löner till de tidigare anställda på flygbolaget. Darwin Airline övertogs av det slovenska flygbolaget Adria Airways i ett sista försök att rädda det schweiziska flygbolaget, detta lyckades alltså inte.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.