Fler passagerare väljer Karlstad

G-RJXH_Embraer_ERJ_145_bmi_KSD_02
BMI Regional Embraer 145 på Karlstad Airport. (Foto: Bene Riobó)

Passagerarstatistiken för 2017 är nu färdig på Karlstad Airport, och det är en glädjande läsning för Värmlands största flygplats. 

Under 2016 reste 85 848 passagerare till och från Karlstad Airport. Under 2017 har den siffran stigit till 89 936 vilket motsvarar en ökning med 4,5 procent totalt. Det är framför allt chartertrafiken som står för den största ökningen, där Kreta kom tillbaka som resmål förra året, men både inrikes-och utrikestrafiken har stadigt ökat. Av de 89 936 passagerare under 2017 var 28 492 inrikespassagerare och 61 444 utrikespassagerare.

”Det är glädjande att antalet resenärer ökar inom alla kategorier, både till Stockholm, Frankfurt, Alicante och till alla våra charterdestinationer. Ju fler som flyger från Karlstad desto lättare har vi att attrahera mer flyg och nya resmål. Under 2018 tar vi sikte på att nå 100 000 passagerare från Karlstad och hoppas värmlänningarna hjälper till genom att välja att flyga härifrån”, säger Hans Wennerholm, VD på Karlstad Airport.

Idag flyger Nextjet, Norwegian och BMI Regional reguljära flyglinjer till och från den värmländska flygplatsen. Nextjet flyger till Stockholm Arlanda, Norwegian till Alicante, endast under sommarhalvåret, och BMI Regional flyger till Frankfurt via Jönköping i samarbete med Lufthansa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.