Fler Norwegian-flygningar över Ryssland

EI-LNA_Boeing_B.787-8_Norwegian_(9523920911)
Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Aeroprints)

Norwegian har i flera år försökt att få tillstånd för flygningar över Ryssland till Bangkok. Man har lyckats med att få tillstånd för flygningar från Oslo, och nu får det norska flygbolaget även flyga från Stockholm och Köpenhamn till Bangkok över Ryssland.

Ända sedan Norwegian började med sina långlinjer till Bangkok har man inte fått flyga över Ryssland. Detta har lett till längre flygtider och en konkurrensfördel för SAS som tidigare har flugit till Bangkok. Idag konkurrerar inte Norwegian och SAS på linjer till Asien.

Norwegian har sedan en tid tillbaka haft tillstånd att flyga över Ryssland på linjen Oslo-Bangkok, men nu har bolaget även fått tillstånd att flyga från Stockholm respektive Köpenhamn till den thailändska huvudstaden. Detta kommer innebära en aning kortare flygtider eftersom man slipper flyga omvägen utanför Ryssland på väg till Thailand.

Omvägen som Norwegian har flugit går över Ukraina och Svarta Havet. Norwegian flyger idag till Bangkok och Singapore i Asien från Köpenhamn, Oslo och Stockholm respektive London Gatwick med Boeing 787 Dreamliner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.