British Airways ökar på Gatwick

British_Airways_G-EUPN_at_Gatwick_Airport_-_Morten_Amundsen
British Airways Airbus A319 på London Gatwick Airport. (Foto: Morten Amundsen)

Norwegians närvaro på Gatwick Airport utanför London växer stadigt, och British Airways ökar nu antalet flygningar till semesterdestinationer som ett svar på detta. 

London Gatwick-flygplatsen är en av de viktigaste naven i Norwegians linjenät med 13 långlinjedestinationer och 31 destinationer inom Europa. Sedan bolaget öppnade en bas på flygplatsen har man haft en ständig tillväxt och idag är Norwegian ett av de största flygbolagen på Gatwick. Detta har gjort att British Airways, som också har en bas på Gatwick, nu skruvar upp antalet flygningar till semesterdestinationer för att möta den ökande konkurrensen på Gatwick, främst från Norwegian.

Ökning av antalet flygningar för British Airways har möjliggjorts sedan det brittiska flygbolaget Monarch Airlines gick i konkurs under förra året, och lämnade då efter sig ett antal slottar på Gatwick. British Airways lade vantarna på 20 stycken och kommer under sommaren i år att lägga till 150 nya flygningar i veckan till de redan 1 000 befintliga från Gatwick.

British Airways kommer att starta nya flyglinjer från Gatwick till Palma de Mallorca, Menorca och Gibraltar under sommaren. Dessutom kommer man att öka antalet flygningar till Malaga, Faro, Teneriffa, Madeira och Lanzarote. Norwegian konkurrerar med British Airways på flertalet av de linjer som det brittiska bolaget ökar till. Båda flygbolagen flyger från Gatwick till Palma, Lanzarote, Malaga och Teneriffa.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.