Amerikaner ska leta efter MH370

Boeing_777-200ER_Malaysia_AL_(MAS)_9M-MRO_-_MSN_28420_404_(9272090094)
Malaysia Airlines Boeing 777-200. (Foto: Laurent Errera)

En ny sökinsats med ett amerikanskt företag ska genomföras för att på nytt försöka att hitta det försvunna flygplanet som utförde flygning MH370 för snart fyra år sedan. 

Det är ett amerikanskt företag med namnet Ocean Infinity som har fått klartecken från de malaysiska myndigheterna att leta efter det försvunna flygplanet. Till sin hjälp ska Ocean Infinity använda sig av ett norskt fartyg som kommer att söka i det 25 000 kvadratkilometer stora området som en expertgrupp pekat ut.

Men det råder än idag delade meningar om var man ska söka efter flygplanet, och sökningsledaren Paul Kennedy menar att de malaysiska myndigheterna och deras sökinsatser kan ha sökt på fel plats. Om flygplanet varit bemannat kan det ha flugit en lång väg, och förbi det sökområde som man varit i säger Kennedy till Reuters.

Malaysia Airlines flygning MH370 mellan Kuala Lumpur och Beijing försvann spårlöst i mars år 2014, och de enda spåren som finns idag efter flygplanet är ett antal flygplansdelar som flutit i land på öar utanför Afrikas östra kust. Flygningen utfördes av en Boeing 777-200. Man tror att någon stängt av flygplanets transpondrar en timme in i flygningen och att Boeingen därefter har vänt 180 grader och flugit tillbaka mot Malaysia.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.