Nytt passagerarrekord för Norwegian under 2017

ln-nge_boeing_b-737wl_norwegian_in_unicef_colours_9530582751
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Norwegian satte nytt passagerarrekord för år 2017 med över 33 miljoner resenärer och en kabinfaktor på 87,5 procent. Att 54 nya linjer startade i kombination med att långdistanstrafiken ökade kraftigt har bidragit stort till tillväxten skriver man i ett pressmeddelande. 

Förra året präglades av god passagerarutveckling, många fabriksnya flygplan som kom in i flottan och hög kabinfaktor. Totalt reste 33,15 miljoner passagerare med bolaget, 3,9 miljoner fler än året innan. 32 fabriksnya flygplan levererades och 50 nya linjer lanserades, huvudsakligen interkontinentala linjer mellan USA och Europa. Dessutom anställde koncernen cirka 2000 nya medarbetare. Kabinfaktorn för 2017 var på 87,5 procent mot 87,7 procent för 2016.

Även årets sista månad präglades av stor passagerartillväxt och solid kabinfaktor. I december valde 2 402 005 passagerare att resa med Norwegian, 12 procent fler än samma månad föregående år. Både kapacitetstillväxten och trafiktillväxten var på 32 procent under årets sista månad. Kabinfaktorn var på 84,6 procent, samma som i december 2016.

”Trafiksiffrorna för 2017 visar att Norwegians internationella fotfäste blir allt starkare vilket är helt i linje med koncernens strategi. Verksamheten i Skandinavien är stabilt bra och vi ser att långdistans- och kortdistanslinjerna kompletterar varandra bra. Det innebär att vi blir mer konkurrenskraftiga. De nya linjerna mellan Spanien och USA har tagits emot väl på båda sidor Atlanten vilket bevisar att låga priser i kombination med god kvalitet bidrar till ökad reslust och dessutom till ekonomisk tillväxt och att nya jobb skapas lokalt”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Totalt genomförde Norwegian 99,3 procent av de planlagda flygningarna i december varav endast 68,2 procent gick enligt tidtabell.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.