Air Berlin säljer dotterbolag till Thomas Cook

Condor,_D-ABUA,_Boeing_767-330_ER_(20164426748)
Condor Boeing 767-300. (Foto: Anna Zeverva)

Konkursade Air Berlin fortsätter att dela upp sin verksamhet och nu har man sålt dotterbolaget Air Berlin Aviation GmbH till Thomas Cook Group. 

Köpet av Air Berlin Aviation GmbH kommer att ge Thomas Cook Groups tyska flygbolag Condor ytterligare möjligheter att expandera på den tyska marknaden och möta den ökade efterfrågan som skett de senaste månaderna, efter Air Berlins konkurs.

Det är oklart hur mycket Thomas Cook Group betalat för Air Berlins dotterbolag, men enligt en person som känner till avtalet ligger priset i euro på ett ensiffrigt miljonbelopp skriver Reuters.

Air Berlin slutade att flyga i slutet av oktober förra året, och efter långa förhandlingar blev det klart att Lufthansa tar över 81 flygplan och 3 000 personer från Air Berlin. Dessutom har easyJet tillkännagivit att man kommer att överta 25 Airbus A320 flygplan från det konkursade flygbolaget samt att man har köpt start- och landningsslottar på Tegel flygplatsen i Berlin från Air Berlin.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.