SAS-plan landade med punkterat däck

LN-RKU_A330_SAS_ARN
SAS Airbus A330-300 LN-RKU. (Foto: Bene Riobo)

En Airbus A330-300 från SAS landade på Kastrups flygplats i söndagseftermiddag vid 15-tiden med ett punkterat däck på huvudstället. Detta sedan man under starten från Miamis flygplats kommit emot tre banljus. 

Det var en Airbus A330-300 från SAS med registreringen LN-RKU som vid start från Miamis flygplats kom emot tre banljus och fick med det punktering på ett av däcken på huvudstället. Piloterna fick indikation om detta i samband med starten och passagerarna informerades om det innan landningen skulle ske på Kastrup efter flygning som SK 954 från Miami.

Landningen skedde helt odramatiskt drygt sju timmar försent och brand-samt räddningspersonal fanns på plats för att bistå flygplanet i fall något skulle inträffa. Huvudstället på en Airbus A330 har totalt åtta däck och därför utgjorde punkteringen på ett av dem ingen större fara.

Anledningen till att flygningen var försenad beror enligt SAS på den vinterkyla och ruskväder som har stört flygtrafiken i östra USA under flera dagar. Dock visar Flightradar24:s data att förseningen för LN-RKU på flygningen till Miami, som avgick från Oslo, uppkom på Gardermoen. Förseningen på Gardermoen berodde på att SAS inte hade ett flygplan som kunde flyga Oslo-Miami utan LN-RKU fick flygas tom från Kastrup till Oslo efter att flygplanet ankommit i tid från Chicago på lördagseftermiddagen.

Varför man kom emot tre banljus vid starten på Miamis flygplats är dock oklart.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.