Norwegian rör om i koncernledningen

NOU1
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Norwegian)

Norwegian stuvar om bland toppcheferna i bolaget och har rekryterat en ny finansdirektör och IT-direktör samt flyttat på den tillförordnade finansdirektören.

Geir Karlsen blir ny finansdirektör, Chief Financial Officer, på Norwegian. Karlsen kommer närmast från det Londonbaserade rederibolaget Navig8 Group där han var Group CFO. Han har bred erfarenhet från börsnoterade bolag inom sjöfart och offshore. Tillförordnad finansdirektör Tore Østby flyttas men fortsätter ändå i koncernledningen i en nyinrättad tjänst som Executive Vice President Strategic Development.

”Jag är väldigt nöjd över att vi får Geir Karlsen med i teamet. En stor del av hans yrkeserfarenhet har många likheter med flygbranschen där leasingavtal och finansiering av större transaktioner är helt centralt. Men jag vill även lyfta fram hans erfarenhet av ledarskap från större internationella bolag”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. 

 

Den tredje förändringen i Norwegians koncernledning görs på IT-avdelningen genom att Kurt Simonsen blir ny IT-direktör. Simonsen har lång och bred erfarenhet av stora förändrings- och digitaliseringsprocesser och har de senaste 17 åren varit partner och delägare i konsultbolaget Infocom Group AS. Han har även arbetat på Hewlett-Packard och Telenor.

”Rollen som IT-direktör på Norwegian är ett av de mest spännande jobben som finns i Norge. Norwegian är ett bolag där IT spelar en avgörande roll för den operativa verksamheten och blir allt viktigare i en allt mer digitaliserad värld”, säger Simonsen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.