2017 – det säkraste flygåret någonsin

airport-413817_960_720

En sammanställning från Aviation Safety Network visar att år 2017 var det säkraste flygåret någonsin, och totalt omkom 44 personer i samband med tio allvarliga flygolyckor under förra året. 

Under 2017 registrerades tio allvarliga flygolyckor med sammanlagt 44 omkomna, vilket gör året till det säkraste flygåret någonsin sedan Aviation Safety Network startade med sina registreringar av flygolyckor år 1919. Under 2016 inträffade 16 allvarliga olyckor och 303 människor miste livet.

”Sedan 1997 har de genomsnittliga flygolyckorna konstant minskat, till stor del beroende på det säkerhetsarbete som har gjorts av ICAO, IATA, Flight Safety Foundation och hela flygindustrin”, säger Harro Ranter chef på Aviation Safety Network.

Den flygolycka som krävde flest liv under 2017 inträffade på årets sista dag. Det var en Cessna Grand Caravan, med 12 personer ombord, från flygbolaget Nature Air som förolyckades nära Punta Islita i Costa Rica.

Sammanställningen från Aviation Safety Netwrok innehåller samtliga flygolyckor med dödlig utgång på civilregistrerade flygplan som har plats för minst 14 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.