Nextjet byter ut Boeing 737 innan trafikstart

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Astra Airlines BAe 146-300. (Foto: Wikimedia Commons)

I december rapporterade flyg24nyheter om att Nextjet skruvar upp konkurrensen med SAS på Örnsköldsvik-Stockholm, SAS börjar flyga linjen i april, genom att sätta in jetflygplanet Boeing 737-300 på linjen som samtidigt förlängs till Gällivare. Men nu, redan innan trafiken med Boeingen startat byter man ut flygplanet mot en mindre BAe 146. 

Nextjet väljer att byta flygplanstyp för linjen Gällivare-Örnsköldsvik-Arlanda till en BAe 146-300 med plats för 112 passagerare redan innan planerad trafikstart den 8 januari. Från början skulle linjen flygas med en större Boeing 737-300 från litauiska GetJet.

BAe 146-300 är ett fyrmotorigt jetflygplan som är väl lämpat för linjerna både vad gäller storlek, hastighet och komfort skriver Nextjet i ett pressmeddelande. De senaste och sista versionerna av BAe 146 kallas Avro RJ och flygs idag av bland annat BRA i Sverige.

”Vi letade länge efter ett flygplan med runt 110 stolar som i detta läge är optimalt för linjerna. Nu har vi hittat en underleverantör som kan erbjuda just detta och vi väljer därför att göra detta bytet med kort varsel” säger Henning Lindberg, marknads- och linjenätsansvarig, Nextjet.

Operatören av BAe 146-flygplanet är det grekiska flygbolaget Astra Airlines som har sin bas i grekiska Thessaloniki. Bolaget flyger idag inrikestrafik i Grekland samt till München och Tel Aviv under sommarmånaderna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.