Lufthansa: Nya destinationer och A380 från München

Lufthansa_A380_D-AIMA-1
Lufthansa Airbus A380. (Foto: Lasse Fuss)

När sommartidtabellen startar i slutet av mars kommer det flera nyheter från Lufthansas München hubb. Det blir tre nya flyglinjer och för första gången Airbus A380 trafik med det tyska flygbolaget.

De tre nya flyglinjerna från München kommer att gå till Lodz och Katowice i Polen samt Funchal på Madeira. Lufthansa kommer genom dotterbolaget Lufthansa CityLine att flyga till Lodz fem gånger i veckan och till Katowice dagligen med Bombardier CRJ 900. Semesterlinjen till Madeira ska flygas med en avgång i veckan, på lördagar av Lufthansas egna Airbus A320. Trafikstart för de nya linjerna blir i slutet på mars då sommartidtabellen startar.

Men det är inte bara nya destinationer från München. Från den 25 mars kommer Lufthansa att ha fem stycken Airbus A380-flygplan baserade i München. De kommer att överföras från bolagets hubb på Frankfurt flygplatsen. Detta sedan Lufthansa och flygplatsen inte varit överens om start- och landningsavgifter sedan Ryanair börjat flyga till Frankfurt. Lufthansa överför därför flygplanen i en protest mot vad de anser för höga avgifter.

Superjumbon kommer sedan att flyga till Los Angeles, Hong Kong och Beijing under sommaren, men till tidtabellsskiftet i oktober ska Lufthansa lägga om trafiken och A380-flygplan kommer att flyga till Miami, Shanghai och San Francisco från München.

En ytterligare nyhet till sommartidtabellen 2018 från München är att Lufthansa kommer flyga med Airbus A350 till Singapore för första gången. Detta kommer ske den 27 mars. Totalt kommer Lufthansa att ha elva A350 flygplan baserade på Bayerns största flygplats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.