Ryanair: Fler baser i Skandinavien

1024px-Ryanair_B737-800_EI-DCD_(4184990491)
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Efter beslutet att erkänna fackorganisationer för piloterna inom Ryanair planerar bolaget nu att öppna fler baser i Skandinavien. Detta säger Ryanairs VD Michael O’Leary.

Ryanairs tidigare hållning gällande fackorganisationer för piloterna har nu skiftat till att bolaget accepterar fackorganisationer för piloterna. Att man inte har accepterat detta tidigare har hindrat bolagets möjligheter till baser i Skandinavien, men nu säger Ryanairs VD Michael O’Leary att fler baser i Skandinavien kan öppnas. Det rapporterar ch-aviation.

Ryanair har tidigare haft baser i Billund och Köpenhamn, men baserna lades ned på grund av det hårda motståndet från de danska fackföreningarna. Basen i Köpenhamn flyttades istället till litauiska Kaunas. Idag flyger Ryanair 92 avgångar i veckan till Billund, Köpenhamn, Aalborg och Aarhus i Danmark. År 2016 stängde flygbolaget även sin bas på Rygge flygplatsen utanför Oslo efter att Norge introducerat en flygskatt.

Idag har Ryanair endast två baser i Skandinavien, och de är båda i Sverige, på Stockholm Skavsta och Göteborg Landvetter. Men nu finns det stora möjligheter till fler och med det nya flyglinjer till och från de skandinaviska flygplatserna. Dock har Ryanair under året haft både pilotbrist och flygplansbrist som har satt stopp för nya linjer och det återstår att se om bolaget klarar av att växa ytterligare i Skandinavien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.