Kyla skapar flygkaos i Kanada

Toronto_Airport
Toronto Pearson International Airport utan snö och kyla. (Foto: Lasse Fuss)

Den extrema kylan som finns i Kanada just nu ställer till det för många, och även för flyget där nära 500 flygningar fått ställas in från Toronto på grund av låga temperaturer.

Förutom den extrema kylan ställer även personalbrist till det för det kanadensiska flygbolaget Westjet. Detta har lett till många inställda avgångar och likaså hos det största flygbolaget i Kanada, Air Canada. Air Canada varnade under nyårsdagen att resenärer på väg hem efter jul- och nyårsfirande skulle kunna få problem på Toronto, Montreal, Calgary och Ottawa flygplatserna.

Därför tog Air Canada bort ombokningsavgiften på alla sina biljetter, och tur var det för förseningar på upp till fem timmar och nära 500 inställda flygningar är resultat än så länge på grund av kylan som håller Kanada i ett järngrepp.

 

 

Air Canadas flygningar till Köpenhamn från Toronto har också drabbats av kylan med en inställd avgång dagen innan nyårsafton samt försenade flygningar under starten på det nya året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.