Tekniska problem för flygplan under landning på Arlanda

Jetstream_AIS
AIS Airlines Jetstream 32. (Foto: AIS Flight Academy)

En Jetstream 32 från det holländska flygbolaget AIS Airlines var på väg att landa på Arlanda under tisdagseftermiddagen när flygplanet fick tekniska problem med noshjulet som inte indikerade att det var utfällt. Dock fungerade allt när man försökte att landa en andra gång och flygplanet var säkert på marken en aning försenade. 

Det var när PH-DCI, en Jetstream 32 från AIS Airlines, skulle landa på Arlanda efter en flygning från Sveg som IS 657, som man fick indikationer på att noshjulet inte var nerfällt som det skulle på grund av ett tekniskt problem. I samband med detta gick ett varningslarm ut på flygplatsen till räddningspersonal.

Flygplanet som var på väg inför landning valde att avbryta den och cirkulerade därefter runt, öster om Arlanda i hopp om att lösa problemet i cirka 40 minuter. Därefter försökte man sig på ett andra landningsförsök och då indikerade allt som det skulle och man landade säkert klockan 14.40, 50 minuter försenade. Ombord fanns 13 passagerare och två piloter.

Returflygningen till Sveg, IS 658 ställdes in och ytterligare en tur och retur flygning Sveg-Mora-Arlanda riskerar att ställas in under kvällen, 2 januari.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.