Germania börjar flyga till Örebro

Germania_Boeing_737-700;_D-AGEQ@DUS;10.04.2013_702dl_(8670301830)
Germania Boeing 737-700. (Foto: Aero Icarus)

Det blir en ny internationell flyglinje från Örebro när flygbolaget Germania under sommaren kommer att flyga till Düsseldorf. Detta rapporterar Routesonline.

Det tyska flygbolaget Germania kommer till Örebro under 2018. Man kommer att flyga till Düssledorf en gång i veckan, på torsdagar, mellan 7 juni och 21 juni samt 16 augusti och 6 september. Linjen ska flygas med en Boeing 737-700.

Förutom Düsseldorf tillkommer även TUI med nya flygningar till Antalya under nästa sommar. Med start 14 juni kan charterresenärer flyga direkt från Örebro varje torsdag fram till slutet på oktober.

”Det är glädjande att vi gemensamt med TUI utökar charterutbudet för resenärer i Mellansverige. Satsningen stimulerar regionens tillväxt och ligger även i linje med flygplatsens ambition att växa”, säger Mikael Smedberg, vd för Örebro Airport.

Örebro har idag en av Sveriges längsta start- och landningsbanor och har två reguljära flyglinjer, till Köpenhamn med Nordica samt AIS Airlines som flyger Borlänge-Örebro-Malmö. Linjen till Düsseldorf gör flera charterlinjer sällskap som internationella destinationer från flygplatsen i Närke.

Germania är ett tyskt flygbolag som grundades 1978 och flyger från Tyskland och Schweiz till främst destinationer runt Medelhavet. Germania flyger också till Arvidsjaur vintertid då flera tyska biltillverkare genomför vintertester där. Flygplansflottan består av elva Airbus A319, fyra Airbus A321 och tio Boeing 737-700. Boeing-flygplanen ska från år 2020 ersättas med nya Airbus A320neo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.