Star Alliance satsar på Beijing

B-2032_-_Air_China_-_Boeing_777-39L(ER)_-_Star_Alliance_Livery_-_PEK_(14058194000)
Air China Boeing 777 i Star Alliance-målning.

Star Alliance Chief Executive Board har i Peking enats om att man ska stärka Beijing Capital International Airports ställning som ledande nav och transferflygplats.

Det är främst den kinesiska medlemmen i Star Alliance, Air China och Beijing Capital International Airport som kommer att inleda ett nära samarbete i syfte att ytterligare stärka Beijing Capital International Airports ställning som ledande nav och transferflygplats samt att avsevärt förbättra den framtida kundupplevelsen. Men även de övriga flygbolagen som flyger till Beijings flygplats inom Star Alliance, totalt 16 stycken inklusive SAS, kommer att jobba för att stärka möjligheterna till att resa via Kinas största flygplats.

Air China och Beijing Capital International Airport ska samarbeta för att alla flygbolagen i Star Alliance ska flyga till och från samma flygplatsterminal. På det sättet kan Star Alliance ge passagerarna en bättre upplevelse och inneha automatiska lösningar, som mobil incheckning, automatiserad bagageinlämning mm. Dessutom ökar möjligheten till smidigare transfers där man inte behöver byta terminal.

”Peking är ett viktigt nav för Star Alliance. Öppnandet av en andra flygplats i Daxing ger oss möjlighet att befästa vår satsning på Beijing Capital International Airport. Avtalet kommer att lägga grunden till en förstklassig kundupplevelse och till framtida tillväxt i Peking, säger Christian Draeger”, Vice President Customer Experience, Star Alliance.

Förutom SAS flyger Air Canada, Air China, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Egyptair, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, Swiss, Turkish Airlines, Thai och United till och från Beijing Capital International Airport. Tillsammans gör de över 742 flygningar per dag och förbinder Peking med 177 destinationer i 41 länder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.