Detur börjar flyga från Borlänge

dalaflyget-press-03
Borlänge Airport får under 2018 flygningar till Kreta med Detur. (Foto: Dalaflyget)

Borlänge Airport får ytterligare en charterarrangör under 2018, och det är Detur som ska flyga från Dalarna till Kreta i Grekland.

Det blir flygningar varje tisdag mellan 19 juni och 31 juli med Small Planet Airlines Airbus A320 från Borlänge till Kreta, Greklands största ö som har mycket att erbjuda och det sägs att man aldrig blir klar med den. Ön är hänförande vacker och samtidigt dramatisk. Utanför kusten breder det glittrande blå Medelhavet ut sig och förenas i horisonten med himlen och i bakgrunden tornar massiva bergskedjor upp sig.

Small Planet Airlines kommer att öppna en bas på Chanias flygplats på Kreta under nästa år och flygningarna kommer att flygas från basen på Kreta till Borlänge och tillbaka. Small Planet Airlines kommer även att öppna en bas på Stockholm Arlanda Airport under nästa år.

Borlänge Airport har idag reguljär linjetrafik till Göteborg och Malmö (via Örebro) med AIS Airlines som har en Jetstream 32 baserad på flygplatsen. Dessutom flyger flera charterbolag till och från Borlänge. Evelop Airlines till Gran Canaria under vinterhalvåret och Mallorca under sommaren med Airbus A320, Thomas Cook Airlines till Rhodos som flygs med en Airbus A321 samt Air Europa till Mallorca som flyger med Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.