SAS Irland i luften

SE-DOZ_A320NEO_SAS_(35266630142)
SAS Airbus A320neo.

SAS Irland har nu fått sitt Air Operator´s Certificate, AOC, från de irländska flygmyndigheterna och SAS nya bolag har därför kunnat genomföra sin första flygning i veckan.

SAS Irlands första flygning genomfördes i onsdags, 20 december, mellan Köpenhamn och London Heathrow som SK 503. Flygplanet, en Airbus A320neo EI-SIB är det andra flygplanet som SAS Irland tagit emot och under den 2018 kommer ytterligare sju att börja flyga för det irländska flygbolaget.

SAS Irland kommer att ha två baser, en i London på Heathrow flygplatsen och en i spanska Malaga. I Malaga kommer tre flygplan att baseras under nästa år medan Heathrowbasen kommer att sex Airbus A320neo som kommer att flyga 85 procent av SAS flygningar från London till Skandinavien. Från Malaga kommer SAS Irland att ha hand om 80 procent av flygningarna medan resterade 20 procent ska flygas av SAS.

Förutom att flyga från de båda baserna kommer SAS Irland även att flyga på SAS linjer från Köpenhamn, Oslo och Stockholm till destinationer som Frankfurt, München, Alicante, Barcelona och Manchester. Stockholm ska börja trafikeras på nyårsafton med flygningar till London.

Med sommartidtabellens start 25 mars nästa år kommer SAS Irland att börja flyga från Oslo och samtidigt utöka flygningarna från Stockholm och Köpenhamn. Dessutom kommer man att flyga från Malaga-basen till Helsingfors. En linje som SAS startade 4 november i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.