London toppar julresorna hos Norwegian

Jørgen SyversenIMG_6241
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Jørgen Syversen)

Julen närmar sig med stormsteg och om bara några dagar är det julafton. Det blir allt mer populärt att resa bort under årets mörkaste period och Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresmålen bland svenska resenärer under jul och nyår. London hamnar på första plats följt av Malaga och därefter Bangkok.

Bland de mest populära jul- och nyårsdestinationerna finns hela sju av tio på varmare breddgrader. Det gör däremot inte London som hamnar på första plats. Metropolen London lockar året runt, är lättillgängligt med bara ett par timmars flygresa bort, är relativt billigt och har dessutom ett stort utbud av allt från kultur till restauranger och shopping.

”Att hela sju av de tio mest bokade utlandsresmålen är solsäkra destinationer visar att det finns ett stort behov bland svenska resenärer att resa till varmare breddgrader under vintern. Samtidigt är London och New York alltid populära resmål, oavsett väder och oavsett årstid. Vi är glada över att kunna erbjuda våra resenärer ett stort och varierat linjeutbud till konkurrenskraftiga priser i moderna och bränsleeffektiva flygplan”, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Solsäkra Malaga som hamnar på andra plats och blir ett allt mer populärt resmål även under jul och nyår. Tredjeplatsens Bangkok fortsätter att vara en av svenskarnas favoritdestinationer och är ett prisvärt resmål med garanterad sol och värme. På fjärde plats hamnar Las Palmas följt av New York på femte plats.

De tio mest bokade destinationerna hos Norwegian bland svenska resenärer under jul och nyår:

  1. London
  2. Malaga
  3. Bangkok
  4. Las Palmas
  5. New York
  6. Dubai
  7. Berlin
  8. Fort Lauderdale
  9. Alicante
  10. Barcelona

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.