Eurowings lanserar Business Class

eurowingbusiness-class
En första bild på Eurowings nya Business Class BIZclass. (Foto: Eurowings)

Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings går ifrån ultra low cost konceptet på långlinjerna då man nu lanserar en Business Class produkt på bolagets långdistansflygplan.

Eurowings kommer från och med april nästa år att ha Business Class ombord på sina långlinjeflygningar från Düssledorf. Den nya produkten som heter BIZclass kommer att visas upp i mars nästa år på Berlins turistmässa ITB. Till en början kommer Business Class endast att finnas på linjerna från Düssledorf, men från och med sommaren 2018 kommer det även finnas på linjen Berlin-New York som Eurowings ska ta över från moderbolaget Lufthansa. BIZclass kommer att erbjuda mer utrymme för benen och större service ombord samt en två meter lång ”full-flat” säng skriver Eurowings i ett pressmeddelande.

”Vi ser en stor efterfrågan för en topprodukt på långlinjerna med en hög andel affärsresenärer, till exempel från Düsseldorf till New York, Miami och Fort Myers”, säger Eurowings VD Oliver Wagner.

Enligt flera medier är en stor anledning till lanseringen av Business Class på långflygningarna att Eurowings tagit över en stor del av Air Berlins tidigare långlinjer. Air Berlin hade Business Class på sina långdistans flygplan av typen Airbus A330-200, och därför vill Eurowings leverera en liknande service för att lyckas hålla kvar främst affärsresenärer på linjerna.

Det första flygplanet som ska få BIZclass ombord kommer vara en Airbus A340 från Lufthansa som ska överföras till Eurowings och flygas av Brussels Airlines. En stor del av Eurowings långlinjer som man idag flyger från Düsseldorf och Köln kommer under nästa år att tas över av Brussels Airlines som tidigare i år blev en del av Eurowings. Eurowings kommer dock fortsätta att vara varumärket som säljer flygresorna.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.